Onze winkel


In het Groene Hart van Nederland

Woerdens Wijnhuis is gelegen in het oude centrum van Woerden aan de Jan de Bakkerstraat 5. Een wijnwinkel met een groot aanbod aan prachtige wijnen uit de hele wereld. Wijnen uit de klassieke Europese wijnlanden als Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, maar ook wijnen uit de ‘’nieuwe wereld’’ met landen als Zuid Afrika, Australië, Argentinië en Chili.

Ons devies: Passioneel advies in behapbare porties. Voor de kenner én de leek.

Wijn is een meesterlijk product, doorspekt met emotie en geschiedenis. Maar het is ook gewoon; wijn! Gegist druivensap, dat je drinkt, omdat je het lekker vindt.
Bij Woerdens Wijnhuis hebben we dé meesterlijke prestige wijn; maar ook de lekkere wijn voor alledag. Flessen vanaf € 3,95, die de moeite waard zijn om gedronken te worden!

Achter de winkel is een proeflokaal ingericht. Een ruimte om nóg beter kennis te maken met wijn. Hier worden verschillende opleidingen en cursussen gegeven. Het proeflokaal is te bereiken via de Jan de Bakkerstraat 3a.

In een wereld waar wijn onpersoonlijk is geworden, kan je bij het Woerdens Wijnhuis kennis maken met het échte verhaal van prachtige wijnen.

Wees welkom.

Historie


Ervaring in de wereld van wijn!

Woerdens Wijnhuis voorheen Wijnwinkel Saudade.

Begonnen als een klein winkeltje van slechts enkele vierkante meters met uitsluitend Portugese wijn. Echter nadat de winkel een jaar open was kregen we de kans om de winkel uit te breiden met een proeflokaal. Een proeflokaal van drie keer de grote van de aanvankelijke winkel.

Als wijnhandelaar hadden we reeds vele wijnen uit verschillende landen in ons magazijn voor horeca en tussenhandel. Deze wijnen konden nu ook worden aangeboden in het proeflokaal. Inmiddels verkopen we meer dan  200 verschillende wijnen uit meer dan 14 verschillende landen!

Het proeflokaal gaf uiteraard ook de mogelijkheid tot het geven van proefavonden. Aanvankelijk begonnen we met simpele proeverijen om dit vervolgens uit te bouwen naar meer diepgang. Inmiddels kun je bij Woerdens Wijnhuis terecht voor erkende wijnopleidingen als SDEN 2 en SDEN 3 en voorzien we verschillende sommeliers van de nodige wijnkennis.

We zijn niet alle dagen van de week open, maar wel alle dagen van de week bereikbaar om wijn te leveren. Vragen en bestellingen zijn ook altijd welkom via mail of Whatsapp.