Wijnwinkel Woerden

Woerdens Wijnhuis is sinds 2013 gevestigd in het oude centrum van Woerden. Een winkel zonder poespas en opgeblazen verhalen. Gewoon vakidioten uit de wijnwereld die je heel graag meenemen in de wondere wereld van wijn. De meeste wijnen uit de winkel komen rechtstreeks vanaf de wijnboer naar Woerden. Of zoals ze dat in de wijnwereld noemen; eigen import. Duur? Zeker niet. Van kleine familiewijnhuizen hebben we al wijnen vanaf € 6,95.

Van grotere wijnbedrijven hebben we wijnen vanaf € 4,95. Bij elkaar een assortiment met meer dan 300 verschillende wijnen in alle prijscategorieën. Tevens alcoholvrije wijn, alcoholvrije alternatieven en delicatessen als olijfolie, olijven, gedroogde vleeswaren en nog veel meer.

Liefhebber van exclusief? In onze kelder liggen de niet alledaagse wijnen van de winkel te wachten op een nieuwe eigenaar.

We richten ons met de winkel voornamelijk op wijnen uit Europa, in wijntermen spreken we dan grofweg over de oude wereld. Voor ons een principe van o.a. duurzaamheid.

Proeflokaal van Woerdens Wijnhuis

Achter de winkel is het proeflokaal gelegen waar we verschillende wijnopleidingen en proeverijen verzorgen. Opleidingen verzorgen we ook extern op andere locaties.

Historie

De winkel is gestart in 2013 als klein wijnwinkeltje met uitsluitend Portugese wijnen met de naam Wijnwinkel Saudade. Vanaf 2014 kwam het proeflokaal bij de winkel en werd het aanbod uitgebreid met wijnen uit de hele wereld. In 2017 is de naam uiteindelijk gewijzigd naar Woerdens Wijnhuis.

In 2021 is de winkel verhuisd van de Jan de Bakkerstraat 5 naar de Jan de Bakkerstraat 9. Een grotere winkel waar wij ons assortiment nog beter kunnen etaleren.