Wijnbrevet | SDEN 3

Wil je écht meer weten over wijn? En heel diep duiken in de wonderlijke wereld van het gegiste druivensap? Dan is dit wat voor jou! Bij Woerdens Wijnhuis kun je de uitgebreide wijnopleiding SDEN 3 volgen en het Wijnbrevet halen. Kortom: dé wijnopleiding voor de absolute liefhebber of (aankomend) professional.

Aantal avonden: 10 (donderdagen)
Start cursus:
donderdag 24 september 2020 
Doel cursus: 
Meer weten over wijn en eventueel het behalen van Examen Niveau 3
Tijd: 
Van 19.30 tot 22.30 uur
Kosten: 
€ 455,00 p.p.
Locatie: 
Woerdens Wijnhuis – Jan de Bakkerstraat 5 te Woerden
Profiel deelnemer: Wijnliefhebber, Medewerker horeca, wijnhandel of slijter.

Wat komt er aan bod?

In deze opleiding komen vrijwel alle wijnlanden aan bod en maak je kennis met een 80-tal wijnen. Vriend van de winkel en Vinoloog van de wijnacademie, Ton Wortelboer zal deze fantastische opleiding verzorgen. De studie kun je afsluiten met een examen Niveau 3. Oftewel: een wijnbrevet. Alle informatie daarover krijgt u tijdens de cursus.

Aanmelden voor het Wijnbrevet? Of meer weten? Mail dan naar: wijn@woerdenswijnhuis.nl

Wat is het Wijnbrevet?

Het Wijnbrevet is een erkend diploma op SDEN 3 niveau. Het Wijnbrevet is het toegangsdiploma tot de Vinologenopleiding. Er zijn verder geen toelatingseisen voor deelname aan het Wijnbrevet (behalve de rechtmatige leeftijd om wijn te mogen proeven). Het aantal studie-uren voor het behalen van het Wijnbrevet SDEN niveau 3 bedragen minimaal 40 uur.

Wat is het niveau van het Wijnbrevet?

Het niveau na het succesvol behalen van het Landelijk examen betekent het dat de kandidaat in elk geval:

  • Kan beginnen aan de opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie.
  • Alle klassieke en nieuwe wijngebieden (her)kent.
  • Kan vertellen hoe wijn gemaakt wordt, van druif tot in het glas.
  • Kennis heeft van wijnwetgeving in verschillende delen van de wereld.
  • Verschillende wijnstijlen weet te herkennen.

Wat kost de opleiding?

Prijs: € 455,00 p.p. inclusief 80 geschonken wijnen en afsluitend amusediner. (het examengeld van € 120,00 p.p. is niet bij de cursusprijs inbegrepen). Optioneel zelf aanschaffen; het cursusboek Aan de slag met wijn www.svh.nl of  de Wijnwereld via www.drankenstudie.nl

Data?

Geïnteresseerd? Schrijf de volgende data in je agenda: 24 september, 1-8-15-29 oktober, 5-12-19 november, 3-10 december. Alle donderdagen.

Op 10 december is de afsluiting van de opleiding. Deze avond bestaat uit het doen van een proefexamen plus een wijn-spijs amusediner als afsluiting.